FAVORIT LÅT

 

FREDAG

Precis klar med ett svettigt spinningpass. Fredagspasset är så sjukt roligt. Bra tränare, bra musik, bra tempo. Igår hade vi mys middag hos Nehro. Åt gott och hade det trevligt. Så sjukt avis att Viccy åker till Vietnam i november. Ett land jag är riktigt sugen på faktiskt. Och Filippinerna och Burma och Nepal och Sydafrika och Laos.. Ja ni förstår nog hur resgalen jag är :)


CREATE YOURSELF


HEJDÅ

Igår hade vi en riktig mys middag på taket jag och min familj. Idag reser Shannie till Australien. Hon kommer hem i maj. Sjukt länge. Är glad för hennes skull såklart. Kommer ihåg för tre år sedan när jag och Elias åkte till Australien. Vilken resa, ett halvår var vi borta. Är så glad för jag har fått chansen att se så många fantastiska platser runt om i världen. Nu lever jag och andas resor varje dag. Finns inget bättre. Livet går ut på att upptäcka!


TISDAG

PW på schemat. Tittar på Vakna med the Voice samtidigt. Jakob är min favorit. Fast Martin är rätt bra han med ^^


BETYDELSEFULLA

Mina fyra tatueringar. Aldrig trodde jag att jag skulle tatuera mig fyra gånger. Men känns det rätt och betyder mycket för en själv ska man göra det. Min första på ryggen gjorde jag för många år sedan. Jag hade precis gått ut gymnasiet och var en påminnelse till mig själv att alltid lyssna på mitt hjärta och följa mina drömmar.
Min andra är ett "Aum" på höger handled. Det tecknet betyder så olika för olika människor. I grunden är det både ett buddistiskt och hinduistiskt tecken med stor betydelse för dess gudar. Tecknet är även känt inom meditation och yoga. För mig står det för inre harmoni och fred för en själv. Ett vackert tecken som gör mig påmind varje dag. Min tredje tatuering är Karma på foten. Den gjorde jag för ett år sedan. För mig är det så mycket mer än bara betydelsen karma. Att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Att våga ge och inte bara ta. Att jag har den på foten är har också en bakgrund. Är man på botten finns det bara en väg att gå. Foten är kroppens botten. Jag jobbar ständigt med att följa Karma för det är inte så enkelt bara för att man tror på det. Min sista och absolut viktigaste tatuering är till minnet att Marley. Hon sitter på vänster insida av överarmen. Närmast hjärtat. Den betyder otroligt mycket för mig. Att hon finns där vid mig varje dag. Livet ut. Mina tatueringar är en del av mig. En del jag är stolt över. En del som alltid kommer finnas där.


SJUKT BRA

Äntligen kan vi kanske börja resa långt bort billigt! Kanske ska köpa klippkort till Bangkok ^^


HUR GOTT?

Måste testa! Receptet är taget från Pt Fias blogg :)


MÅNDAG MORGON


HEART


RECEPT PÅ GÅRDAGENS PAJ

Här är receptet på broccolipajen. Jag körde utan kyckling men det är upp till var och en :) Enkelt, nyttigt, billigt!


PAJ

Jag är ingen mästerkock. Överlåter all avancerad matlagning till Elias. Men en sak är jag rätt bra på. Paj! Just nu håller jag på med en broccolipaj med bas av kesella och dinkelmjöl. Perfekt för matlådor!


THE CHOICE


RESA I VINTER?

Om ni ska ut och resa i vinter vill jag tipsa er om Finnairs hemsida. Flygbolaget har just nu kampanj men endast några dagar till. Riktigt bra priset. Enda nackdelen med bolaget är att man ofta måste mellanlanda i Helsingfors på vägen till destinationen.


OTUR

Känns som jag haft en del otur med min hälsa på sistone. Öroninflammation, ögoninflammation, infekterade sår, antibiotika, penicillin..
Redan igår kände jag av lite halsont och imorse var hela halsen svullen. Ligger i soffan och tycker synd om mig själv. Hade en viktig dag i skolan idag men hälsan går före allt! Blir nog att ligga hemma i helgen istället för att jobba. Jag är inte den som gillar att ligga i soffan och inte göra nånting.. Bara att gillar läget. Måste bli frisk!


TORSDAG

Haft en effektiv dag med grupparbete utan lektioner. Nu är jag påväg till jobbet. Inte jobbat på säkert sex veckor så det ska bli kul att träffa alla igen. Är så glad att jag har jobbet. Jobbar så sällan att man längtar dit ibland :)


EN KVÄLL MED KÄRLEK

Igår efter skolan blev det mysfika med Soffan, Lovi och Shannie. Ytterst trevligt! Shannie är värre än mig när det gäller att resa. Hon kom precis hem från en lång resa i Sydamerika/USA och om 1 vecka åker hon ett år till Australien och ska jobba. Det häftigaste är att hon reser ensam. Men hon är sjukt social och fixar vänner och jobb direkt. Bästa Shannie! Vi två gick sen vidare till Strand och fortsatte med vin och häng. En bra onsdag :)


JUST NU

Vi har grupp och konferens. Lär oss skriva offerter, deltagarlistor och reseförslag. Kul!


KOM IHÅG


SVETTIGT

Godmorgon från gymmet. För att klara av att gå i skolan 9-17 varje dag är träning ett måste. Morgonträning är det bästa. Tar cykeln till gymmet för att hinna vakna till lite innan. Nu väntar frukost :)


QUEEN B

 

SKOGSMULLE

I helgen tog vi på oss gummistövlarna och gick ut i skogen på landet. Hittade massor av blåbär, lingon och lite svamp. Så avkopplande att bara vandra runt och plocka bär. Blåbär i filen är bland det godaste som finns!


GO JONAS!


UNDERBAR HELG

Precis kommit hem från Viccys landställe. Vi har haft det så bra. Grillat, åkt båt, spelat kort, plockat bär och myst. Synd bara att det gick så snabbt. Viccys land är väldigt fint! Nästa gång får vi vara där lite länge :)


PACKA OM VÄSKAN

Igår efter skolan åkte hela släkten och pojkvännen ut till kusinernas landställe på Ekerö för att fira Jossan. Vi körde femkamp som var skit kul! Första gången jag höll i ett "vapen" lite svårt i början men skoj var det. Sen blev det kräftskiva med massa god mat :)
Nu ska jag snart möta upp bästis och åka till Viccys landställe över helgen. Länge sen jag var där nu. Det är skit fint med havsutsikt :)


VARJE DAG

En kärlekshälsning till min allra äldsta vän som inte bor i Sverige längre.
Fia jag saknar dig oerhört mycket. Kom hem. Älskar dig <3


@LÄKAREN

Sitter hos läkaren såhär på kvällen. Hade tur och fick en tid direkt. Har flera myggbett från Thailand som blivit infekterade och gör roligt ont. Det är lätt hänt när vattnet där borta är smutsigt och fullt av bakterier. Hoppas bara det inte är något värre än så..


POMMESFEST

En kväll bestämde jag och de två andra tjejerna oss för att laga mat till alla barnen. Eftersom dom äter nästan samma mat (ris) varje dag ville vi bjuda på något helt annat. Ungarna pratade hela tiden om pommesfrittes så vi köpte 30 kg pommes, massa läsk och 6 stora flaskor ketchup. Fick hjälp av de äldre tjejerna som gärna ville vara med och laga mat.
Alla ungarna slängde i sig maten och ville ha mer. Några sa att det var det godaste dom hade ätit.
 

TORSDAG

Har första lektionen på kursen Affärsjuridik. Sjukt intressant och kul!


LITE KUL


SOM DET SKA VARA

Igår kväll fick jag äntligen träffa min fina familj igen. Syster och jag hade inte setts på över en månad pga våra resor. Vi köpte med oss mat och satte oss vid vattnet i solen. Mys!


HÅLL TUMMARNA

Ska in på intervju nu inför praktik nummer 2. Hoppas det går vägen :)


@SKOLAN

Första dagen i skolan. Nu geografi :)


HEMMA

Som ett slag i ansiktet är jag tillbaka i Sverige. Känns overkligt. Det är en sån enorm kontrast. Från att bo i en liten stuga utan rinnande vatten i tropisk hetta till att komma hem. Två veckor gick alldeles för snabbt. Den här resan var ännu bättre än förra. Kom barnen ännu närmare. Finns så mycket att berätta men vet inte vart jag ska börja. Är iallafall glad att få träffa min älskling, min familj och mina underbara vänner igen. Imorgon börjar skolan igen. Sommarlovet är slut. Tillbaka till vardagen. Jag har tummat med varenda barn att jag kommer tillbaka. Tillbaka kommer jag men just nu måste jag fokusera på skolan. Hoppas på att få vara tillbaka tills nästa sommar. Så länge ska jag och barnen brevväxla. Önskar att det bara gick att lyfta telefonen och slå en signal. Men man får göra det bästa av situationen :)


BACK IN BANGKOK

Har verkligen inte hunnit bloggat den senaste tiden. Men lite bilder finns på min instagram: annika_stahl
Igår var det dags att säga hejdå till barnen. Det var ännu värre än förra gången. Alla grät även dom äldsta. Fick så många gosedjur.
Nu är jag tillbaka i BKK. Har bara en dag här, i natt går planet tillbaka till Sverige :(
Mooki, Nan, Biaow, Fa, Aen, Oon, Ton, Peng, Chuan, Jin, Noi, Jik, Mai, Big, Ben, Tannoh, Da och alla andra. Jag älskar er, kommer tillbaka så fort jag kan <3


FÖRSTA SKOLDAGEN

Klockan ringde sex imorse. Alla var trötta eftersom vi badade till sent kvällen innan. En timma senare kom skolbussen. Alltid lika kul den timmen det tar till skolan. Först åker vi förbi de äldre killarnas hem, sen vidare till högskolan och två andra skolor. Sista stoppet är den skolan jag undervisar i. Idag hade vi klass 6. Den klassen är enklast att undervisa eftersom de är äldst och kan bäst engelska.  Kul att få träffa rektorn, lärarna och alla andra elever igen :)
I närheten av skolan ligger en liten coffeeshop som serverar iskaffe. Kommer garanterat bli vårt stammisställe. Om det är varmt ute är det 10 grader varmare i skolan som varken har fläkt eller AC.

Runt omkring på barnhemmet finns en hel del djur. Ormar, spindlar och andra insekter. I ett träd bor en kameleont som ändrar färg lite då och då. Idag såg jag en 1,5 meter lång varan nere på bryggan. Aldrig sett en så stor varan trodde först att det var en krokodil!


TAMBONSUANLUANG

Tambonsuangluang, det är den by jag bor i. En mysig liten by där människorna är välidgt fattiga men otroligt snälla och trevliga. Idag åt vi middag på den lokala restaurangen. Dom lagar så god mat åt oss varje dag. Jag får tofu eller sojaprotein i min mat. Vi satt där med några från byn. Ingen kan engelska men dom försöker prata ändå. Drack cola i stora glasflaskor och lyssnade på musik. Barnen fick åka och bada idag igen men vi valde att inte följa med. Poolen är inte direkt ren och full med stark klor. Känns som det blir varmare och varmare för varje dag. Har duschat fyra gånger men det hjälper inte. Fast jag ska inte klaga, har en fläkt i rummet och det är långt ifrån vad barnen har.
 
Imorgon är det söndag och vi tänkte besöka munkarna och templet. Viktigt bara att ha rätt kläder för att visa dom respekt. Speciellt eftersom det är våra närmsta grannar här. Känns tryggt att dom bor så nära oss.
 
 

FREDAG

Idag åkte jag och de två andra volontärerna till Ampawa och den kända flytande marknaden. Vi tog en båt dit som kostade 3 bath alltså inte ens 1 krona. Allt här är så mycket billigare än storstäderna och turistplatserna.
Flytande marknaden var hur stor som helst och fullt med människor. Där fanns all konstig mat man kan tänka sig och mycket annat roligt. Liknade lite Venedig fast på thailändskt vis. Vi köpte lite leksaker och annat till barnen. Men ska tillbaka dit när helgdagarna är över så man sliter trängas :)

Det är sjukt varmt och fuktigt här just nu. Trodde det skulle regna eftersom det är regnperiod men istället är det bara kvavt. Tar man en dusch är man blöt direkt haha.

Nu på kvällen körde vi kampsport på bryggan med dem lite äldre barnen. Alla kan Mua Thai eftersom det är en så stor sport i Thailand :)

 


FÖRSTA DAGEN

Flygresan gick bra trots öroninflammationen, lyckades få platsen vid nödutgången. Väl framme mötte David och
Chanida mig. Vi fixade lite saker i Bangkok och åkte sedan direkt ut till barnhemmet.
Var lite rädd att barnen inte skulle komma ihåg mig. Men jag han bara öppna bildörren och blev direkt attackerad av kramar och pussar. Alla ropade "Annieeee". Min lilla Mooki fick jag äntligen pussa och krama på igen.
 
Fick träffa de två andra volontärerna som jag ska bo med här. Dom är jätte trevliga och vi kommer kanon bra överens :)
 
Sen har dagen flytit på. Vi var ute ocg käkade på dn lokala resturangen. Lekt massa lekar och haft vattenballongskrig :)
Just nu är det en stor thailändsk högtid så barnen är lediga från skolan fram tills på måndag. Ägaren av barnhemmet ville göra något speciellt för barnen och vi fick åka iväg till en stor bassäng. I tre timmar lekte vi och hade simövning med barnen.
 
Nu när vi kom tillbaka hände något läskigt. Ett av barnen blev biten av en trädorm. För vuxna är det ingen fara om man blir biten men för barn är det värre. Pojken fick åka till läkaren och är kvar där just nu. Hoppas bara allt går bra.
 
Jag är så lycklig att vara tillbaka. Allt är precis som det var förra gången. Helt fantastiskt!
 
 
 
 

EN HÄLSNING FRÅN ARLANDA

Sitter just nu och väntar på att gå på planet på Arlanda. Snälla Papi körde ut mig. Är lika pirrig och nervös som förra gången. Men resfeber är det bästa som finns :) Har med mig datorn den här gången så ska försöka uppdatera så mycket jag kan. Ska köpa ett aircard till datorn :) Kommer fram i natt svensk tid och sju på morgonen thailändsk. Då väntar söta Chanida på mig sen skjutsar hon ut mig 2 timmar till barnhemmet :) Längtar att få krama om alla barnen och mest Mooki såklart :)


RSS 2.0