KÄRLEK PÅ PAPPER

Tänk att några brev kan betyda så mycket. Jag har sparat alla teckningar och brev från barnhemmet. Både jag och barnen gillar att rita och gjorde det ofta. På de flesta teckningarna står det "I love you Annie mak na" vilket betyder "Jag älskar dig Annie väldigt mycket". Lite roligt att jag fick heta Annie från dag 1. Antar att Annie är lite enklare att uttala än Annika, eftersom thai inte har samma alfabet som vi har. Teckningarna är fina minnen från barnhemmet. Kärlek på pappet.


1 ÅR SEDAN

25 januari. För exakt ett år sedan satt jag i skolan och pluggade. Plötsligt fick jag ett samtal av pappa som berättade det jag befarade. Marley hade somnat in. Känslan jag kände vid det tillfället är svårt att beskriva. Jag minns bara hur jag föll ihop i tårar. Trots att jag grät ville jag fortsätta jobba med arbetet vi skrev i gruppen. Mina klasskompisar som förstod att jag var chockad kramade om mig och bad mig åka hem. Pappa hämtade mig från skolan och hela familjen samlades för att trösta varandra. En familjemedlem hade lämnat oss och en stor tomhet väntade. Den dagen var samma dag som jag skulle åka till Åre. Jag ville självklart ställa in hela skidresan pga. det som hänt. Elias och min familj övertalade mig att åka ändå, vilket jag nu i efterhand är glad för. Sorgen bad jag ändå med mig men att stanna hemma hjälper inte i det arbetet. Första tiden efter att Marley gick bort var en mörk tid. Jag hade svårt att acceptera det som hänt och tänkte som så många andra i liknande situationer - vad kunde jag gjort för att förhindra det? Gjorde jag verkligen allt jag kunde? Med tiden lärde jag mig att acceptera naturens gång. Månaden efter tatuerade jag in Marleys namn på min arm. Det stärkte mig att veta att hon fanns där på insidan av vänster arm, närmast hjärtat. Marley jag vet att du har det bra hos din mamma och dina bröder. Vi saknar dig otroligt mycket. Min lillasyster (Bilden nedan är en bild av sista gången jag såg Marley)


KLOKA ORD FRÅN EN FANTASTISK BOK

"Alla har två magar, minst. Den snälla magen och den onda. Den snälla gör inte så mycket väsen av sitt humör. Kurrar bara förnöjsamt så länge man är vänlig mot den. Men den onda, den lurar dig att äta onyttiga saker som till exempel djur."


TIDIG MORGON

Precis kört ett bodypump pass såhär på morgonen. Det passet är sådär lagom jobbigt men det går inte ens att jämföra med passet på måndagar.. Det är 30 minuter vilket borde vara lugnt men nej. Det passet (grit) är det jobbigaste och mest högintensiva passet sats har. Det som gör att man klarar av att kämpa sig igenom passet är vetskapen att det bara är just 30 minuter. Nog om träning nu väntar 8 timmar framför datan med Amadeus i skolan. Tjoho!


SÖDERHÄNG

Haft en riktigt må-bra-helg. Började med vin hos mig i fredags med tjejerna följt av söderhäng på Barbrro där vi mötte upp mötte upp Maria och hennes vänner. Riktigt ballt ställe med en stor inomhusbio på bottenvåningen. Även Hunnit med fika, myspromenad, träning och god mat. Den här veckan har vi IATA och tenta i slutet av veckan för att få diplom till examen. Intensivt men sen är den biten över :)


LÄTTNAD

Fick precis besked att årets första volontärer är på plats på CPH. Det gör mig så glad. Jag är som sagt ambassadör för Thailand. Att veta att barnen inte är ensamma gör mig så glad och tacksam. Tack för att det finns människor som är villiga att hjälpa till. Utan er skulle inte barnhem som CPH finnas.


ONSDAG

Äntligen är mördartentan över. Satt som vanligt kvar bland dom sista. Jag har sedan jag var liten alltid tendens att skriva för mycket haha. Fast bättre det än för lite. Glömde äta lunch så fick bli en to go från nya smoothie stället hos oss. En wrap med avokado, tofu, bulgur och massa annat gott. Slår nästan Babel Deli, men bara nästan. Nu ska jag njuta av att inte ha något plugg mer sen här veckan, woho!


LÄNGTAR OCH SAKNAR

Och jag saknar er <3


TENTA

Ledig idag eftersom vi har en mördartenta imorgon. Sitter och försöker få lära mig alla lagar och regler om resor. Ganska roligt att öva på olika case och vad kunden har för rättigheter när han/hon har bokat en resa. Mycket som man inte vet t.ex vad man får för ersättning vid inställda eller försenade flyg. Ett tips om ni ska ut och resa kolla upp vad ni har för rättigheter och om något är fel klaga på plats. Annars är det svårt att få ersättning i efterhand.


NY VECKA

Måndag och inatt kommer äntligen syrran och Illich hem. Gud så jag har längtat :) Nu är det dags för skola. Börjar med Amadeus igen. Vi är inte bästa vänner, men det ska nog gå bra.


LÖRDAG

Igår var tanken att jag skulle ägna hela dagen åt att plugga. Lite svårt när det är helg och finns så mycket att som lockar mer. Mötte Lovi och åkte hem till Nehro för myskväll. Vi bjöds på goda tapasrätter och spelade spel. Ingen utgång men det tar vi igen nästa helg :) Nu ska jag iväg på mitt favorit pass - Core Puls. Man står på en bräda som rör sig och blandar styrka med balans. Så jäkla kul!


EFTERLÄNGTADE HELG

Igår efter skolan åkte jag hem till Josipa. Vilken mysig lägenhet. Så mycket värme! Bjöds på kanon god linssoppa med gott bröd. Sen fick jag gosa med favorit Duje. Gud så jag har saknat den lilla hårbollen. Så kul att Josipa har en undulat som flyger lös i lägenheten och är Dujes kompis :) Så sugen på att ha en liten kisse. Men jag vet att det inte går.. Inte när ens största intresse är att resa. Riktigt mysig kväll. Åhh så jag har saknat min fina vän <3


TORSDAG

Igår myste jag med mina tjejer. Skola hela dagen idag. Sen ska jag hem till Josipa och Duje :)


KOM HEM!

Först åkte jag till Vietnam och dagen innan jag kom hem åkte syster till Thailand. Herregud har inte sett Maddis på evigheter. Saknar ihjäl mig. Kom hem nu <3


TISDAG

Igår drog skolan igång igen. Kul att se klassen igen en lång praktikperiod. Samtidigt saknar jag min praktik sjukt mycket. Fast det är bara att kämpa. Sista terminen nu. Den 25 feb är jag tillbaka på praktiken igen :) Idag har vi föreläsning om Afrika hela dagen. Kul kul!


FREDAG

Dålig uppdatering men kom hem i måndags och sedan dess har jag legat sjuk. Typiskt att bli dunder förkyld direkt när man kommer hem. Lovar att det är all AC som gjort mig sjuk. Idag trotsar jag förkylningen och åker till praktiken. Sista dagen sen börjar skolan igen på måndag.. Ha en underbar dag fina ni!


RSS 2.0