BILDER PÅ BARNHEMMET

Skylten vid ingången till CPF.

Här bor alla barnen, mycket finare än vad jag hade väntat mig.

Alla barn hade ett varsitt skåp med alla sin kläder och andra tillhörigheter.

Huset vid bryggan där vi brukade leka och göra aktviteter.

Mitt fina hus, här finns det plats för sex volontärer att bo.

Den stora bryggan där barnen diskade, tvättade, lekte och jag solade på :)


UNDERBARA BARN


DEK-DEK


Barn eller dek-dek på thailändska. Så här såg det ut när de små sov middag på barnhemmet. Att sova på golvet var inget konstigt för dem. Några sängar fanns inte

MOOKI

Av alla 80 barn på CPF (barnhemmet) kom jag Mooki allra närmast. Mooki kommer från Burma, precis som många av de andra barnen. Hon lämnades på CPF av en släkting till henne när hon var sex månader gammal. Mookis mamma var för fattig för att kunna ta hand om henne. Idag är Mooki lite drygt ett år, alltså minst på hemmet.
Eftersom det inte fanns någon personal på barnhemmet blev jag hennes lilla extra mamma. Mooki var med mig varje dag och sov många gånger i min säng. Vi kom varandra väldigt nära. Hon kallade mig "Jang" (i Thailand kallas vita för falang) och det blev mitt smeknamn.
Att säga hejdå till Mooki var som ni förstår väldigt jobbigt. Ett så litet barn utan trygghet och familj.


TILLBAKA TILL SVEALAND

Landade i morse. Är allmänt groggy, nästan lite borta. Sån kontrast att vara hemma. Kunna duscha, äta vad jag vill, inga mygg, el, lampor, trafik, tv.. Trivs nog bättre i naturen där man inte behövde tänka på så mycket. Livet var väldigt enkelt. Men det var otroligt efterlängtat att få träffa papi och älskling (resten av familjen imorgon).
Har precis som alla barnen fått löss i håret. Förstod att jag skulle drabbad så mycket som jag pussades och kramades med dom. Mooki sov även i min säng många gånger. Bara att köra med lusschampoo :)
Tänkte lägga upp bilder lite eftersom här :)


ETT SORLIGT FARVÄL

Dagen kan bara beskrivas med ett ord: sorligt! Jag grät, barnen grät, jag grät. Fy det här var värre än jag hade föreställt mig. Gör ont i mig att se barnen ledsna. Jag vill tillbaka. Hatar att säga hejdå.


LÄMNAR BKK

Nu tar jag bussen 2 timmar söderut tillbaka till barnhemmet :) Idag är det söndag så alla barnen är lediga från skolan. Så vi kan leka och mysa hela dagen! :)


BARNHEM

Vilken dag, har rest i 12 timmar med bil. Först till Pattaya (enorm stad, med en milslång strand) där besökte vi ett barnhem med 170 barn. 60 barn var under 1 år. Vissa var till och med helt nyfödda. Men de flesta av dessa små barn blir adopterade till Europa. Jag fick leka och busa med dom små liven :) Alla var så mysigt, svårt att lämna åkte därifrån efter bara några timmar.. sen åkte jag vidare 2 timmar ut på landet till ett HIV/AIDS barnhem. Alla barnen är smittade men dom går i skolan med vanliga barn och lever ett ok liv med mediciner. En riktigt givande dag. Förhoppningsvis kanske vi kan skicka volontärer till dessa två barnhem :)


UPDATE

Nu har det gått en vecka, tiden bara rinner iväg.. Just nu är jag hos Rose i Bangkok. Tanken var att jag skulle stanna här över helgen men jag saknar barnen för mycket så åker tillbaka till Mae-glong imorgon. Alla barnen är så fantastiska så alla sätt och vis. På en vecka har jag kommit dem så nära speciellt de allra minsta. Dom behöver så mycket stöd och hjälp som möjligt. På barnhemmet finns ingen personal utan bara två lite äldre barnhemsbarn. Det är sorligt att se så många barn som blivit så illa behandlade. För på det här barnhemmet har barnen haft det värre än många andra. Trots det finns en så stor lycka, barnen hjälper varandra i läkandet. Idag undervisade jag klass 5-6, vilket var kul eftersom de kan lite engelska redan :)

Dåligt med update från barnhemmet men bilder och sånt kommer om en vecka :)


DAG 2

Nu är jag hemma hos Chanida, hennes man och deras son. De bor i utkanten av Bangkok, medelklass område. Överallt i Bangkok finns små bostadsområden och alla har vakter och grindar pga. tjuvar. Vi gick till en lokal resturang och åt papaya sallad och phat tai. Så mysigt här, finns inte en enda turist. Det här är så annorlunda. Imorgonbitti får jag skjuts av Chanida till projektet. 80 föräldralösa barn väntar :) Det är jag och två tvillingar från thailand som arbetar där. Lite lite för 80 barn men det går nog bra :)


HETTA

Ville bara titta in och saga att jag lever och resan har gatt bra. Planet var halvtomt sa jag fick fyra egna platser, grymt skont! Har anda inte sovit nagonting for det var fest pa planet, alla gubbar skulle till Pattaya, da kanske ni forstar.. Har iallafall kollat in hotellet och redan besokt MBK, Siam Paragon och Siam Discovery.

Det ar Thailands varmaste manad just nu. 40 graders varme, men jag klagar inte :) Nu ska jag kopa med mig lunch och satta mig i Lumpini Park (som New Yorks central park)

Puss hors snart!

NU ÅKER JAG!

Börjar verkligen bli nervös nu, eller mer förväntansfull. Har aldrig tidigare rest själv, vilket bara det är en utmaning. Nu ska jag klara mig helt ensam, bland människor som inte kan prata engelska. Jag vet att det kommer gå bra, det här har jag velat göra länge. För mig är det mer än bara en volontärresa, det är ett steg närmare min dröm. Imorgonbitti landar jag i mitt drömland, i min absoluta favoritstad i världen BANGKOK. Där ska jag bara njuta, andas in luften och möta vänliga människor. Där känner jag mig hemma. Sedan åker jag vidare hem till Chanida som bor i Bangkok. Övernattar hos henne för att sedan ta mig vidare två timmar söderut till Child Protection Home. Jag längtar så mycket att få träffa alla fina barn. Kan inte förstå att jag ska få leva och bo med sjuttio thailändska barn. Känns fortfarande overkligt.

Nu börjar min resa, min dröm.

Jag kommer inte ta med mig datorn, ingen idé där jag kommer vara. Där finns varken varmt vatten, internet eller andra bekvämligheter jag är van vid här hemma.

Kommer försöka uppdatera om jag får chansen, så håll lite koll :)

Puss och kram. Ni är underbara, all kärlek till er.






RESFEBER

Kör ett spinningpass, har varit uppe sen fem! Bästa sättet för att kunna somna på planet sen :)


PLANERING

Sitter och planerar lektionerna till barnen. Jag ska vara en rolig lärare och då krävs att man lägger ner tid så det blir bra :) På måndag börjar första dagen som lärare :)

 

 


12 JULI 1988

Rensade på vinden igår och hittade Aftonbladet från dagen jag föddes. Tidningen kostade 4 kr. Häftigt! Men lite gammal känner jag mig faktiskt


ONSDAG

Hade en helkväll med Issa igår. Vi röjde vinden efter sommarkläder och annat. Issa hittade en hemlig lucka som man kunde ledde till taket. Givet ställe att sitta på i sommar :)


ICA GOES STARBUCKS!


GOODMORNING

Igår var hela la familia ute och firade bästa Papi :) Nu kickar jag igång den här tisdagen med kondition + biceps/rygg. Älskar morgonträning :)


BRA START PÅ VECKAN


SKA NI UT OCH RESA I SOMMAR?

Måste tipsa om hemsidan "Agoda". Här finns Hotell/B&B/Guesthouse världen över. Priserna är rabatterade med avgiftsfri avbokning. Sidan visar bilder, kartor och recensioner. Billigare boende finns inte! Jag bokade precis mitt hotell i BKK för halva priset, kap :)


NOTE


ENERGILÖS

Godmorgon! Försöker vakna påväg till jobbet. Skulle kunna sova hela dagen känns det som, sliten! Aja gillar inte att klaga och det är ju faktiskt sol ute :) Bjuder på två bilder från kvällen igår.


LÖRDAG MORGON

Träffade Nehro och Lovi i stan igår sen blev det Babel med Elias. På väg till jobbet nu sen ikväll väntas både Sofies födelsedagsfest och sen Ciccis födelsedagsfest :)


MIN UNDERBARA SYSTER

Haha hon är så söt i sin tandläkarekläder :)


TAPAS

Kvällen igår spenderades men mina tre fina klasstjejer :) Vi gick till bakfickan och åt goda tapasrätter. Så kul att få hänga. Är ju van att umgås varje dag annars :)


LUNCH I SOLEN


INRE LYCKA

Idag är jag lite extra glad. Livet är en fest!


DRÖMMEN

Äntligen har Starbucks kommit till Stockholm! Okej inget café än men på pressbyrån finns deras kalla latte :) Nu borde det inte dröja så länge innan vi precis som GBG får ett riktigt Starbucks :) DRÖMMEN!


ONSDAG

Slut på slappandet! Tillbaka till praktiken :) Får försöka vara ute på lunchen och få lite sol. Idag ska tydligen bli finaste och varmaste dagen :)


TOMAT

Har stek hela dagen, underbart! Men nu är jag så bränd! Tomatoface. Jag som inte ens brukar bli röd. Shit man ska inte underskatta svensk sol :)


RSS 2.0