SEG TJEJ

Personalfesten igår var lika bra om inte bättre än vanligt. Vi var först på Olerys i Gamla stan där vi åt middag. Efter middagen öppnade dansgolvet och Ica tog över :) Alla dansade och hade sjukt kul! Tanken var att vi sen skulle vidare till Vardagsrummet men eftersom inte alla gillar hiphop drog vi till Patricia. Säker kort där alla kan ha kul! Fick sen sällskap hela vägen av Josipa, Lovisa, Emma och Co. Fan vad jag älskar mina kollegor, ni är bäst!

Idag har jag hängt med Lovi fikat och snackat skit. Min fina vän som betyder så mycket för mig <3

 

VANDRANDE KARTA

Övar på huvudstäder i världen. Rätt svårt men ändå kul. Svårast måste ändå vara Sri Lankas huvudstad,
Sri Jayawaeswnapura haha vilket jäkla namn.. Sjukt att det finns länder i världen som jag inte ens visste fanns.. som Ekvatorial Guinea eller Dijibouti.. små pytte länder i Afrika.
 

SLUTSPURT

Sista tentan på torsdag. Nu är det bara att köra järnet innan praktiken börjar!


TORSDAG

Sista dagen med grupparbetet. Vi jobbar med en kombinationsresa i Singapore och Filippinerna. Kul men svårt. Filippinerna består av mer än 7 000 öar och att ta dig emellan destinationerna är inte helt enkelt. Ju mer jag läser och skriver om Filippinerna desto mer sugen blir jag på att resa dit. Paradisstränder, trevliga människor, god mat och sjukt billigt att semestra i landet. Singapore har jag varit i när jag var liten, kommer dock inte ihåg så mycket av landet. Det verkar riktigt häftigt med alla skyskrapor och ön Sentosa utanför. Sentosa är en ö uppbyggt helt för turismen med bl.a ett eget Universial Studios :)


LYCKLIGT LOTTAD

Som jag nämnde tidigare var jag i förra veckan på möte hos Volontärresor. Ville inte berätta direkt vad vi kom fram till men nu är allt klart. Jag är nu Volontärresors ambassadör för Thailand. Det innebär att alla som är sugna på att resa på något projekt till Thailand kan höra av sig till mig. Är jätte glad att jag har fått chansen till att vara ambassadör. Det betyder väldigt mycket för mig att få möjlighet att hjälpa till. Sen vet nog alla hur mycket jag brinner för Thailand och såklart barnen på Child Protection Home.
 
Om ni vill veta mer eller själva är sugna på att resa till Thailand som volontär titta gärna in på:
www.volontarresor.se och klicka på "Volontärer" och sen vidare till "Våra Ambassadörer"

P-FEST!

Jag och Lovisa är ju festfixare på jobbet. Så på lördag blir det personalfest. Sjukt kul att så många har skrivit upp sig på :) Extra kul när det är vi som fixar såklart :) Kommer bli grymt!


NO EXCUSES

Vaknade till en kall och grå tisdag. Jaja
nu lite träning för att piggna till :)


MÅNDAG

Dagen startar med föreläsning från United Airlines. Intressant! Flygbolagsbranschen är enormt stor och mäktig!


EN NY FAMILJEMEDLEM

Jag och Elias har nu bestämt oss för att köpa en katt. Båda älskar katter. När Marley gick bort sa jag till mig själv att jag aldrig mer skulle ha en katt. Jag tänkte att inget kunde ersätta henne. Och det är sant, inget kan ersätta Marley. Det kommer vara en katt med en helt annan personlighet, precis som oss människor. Jag har gjort beslutet att inte köpa en svart katt känns som det skulle vara för jobbigt bara. Däremot vill vi gärna ha blandningen av bondkatt och norsk skogskatt. Med den blandningen är katterna ofta speciella och har en mysig personlighet. Så nu letar vi efter en ny familjemedlem. Helst ska det vara en hona och gärna grå eller spräcklig. Det kan ta sin tid. Viktigast är att det känns rätt.


FREDAG

Effektiv dag med spinningpass imorse, grupparbete lunch möte på Volontärresor följt av ännu mer grupparbete. Mötet gick super, kan inte säga så mycket mer än att jag kommer fortsätta hjälpa till där framöver :)


SKRÄMMANDE

Äntligen är det någon som reagerar. Sant eller inte men det måste redas ut. Vi ser dessa plan nästintill varje dag där vi bor. Skrämmande. Tycker inte att man ska vara för blåögd utan faktiskt ta upp sånna här saker. Det är viktigt att våga reagera!


WORK

Från skola till stängning på jobbet. Lång dag, tur att jag har bästa kollegorna :)


TACKSAMHET


UNDERBAR KVÄLL

Igår efter skolan åkte jag, Anna och Maria hem till Cicci. Cicci gick i vår klass men tog ett års paus eftersom hon fick lilla Ringo för tre veckor sen. Vi åt jätte god middag och fick gosa med lillen och Ciccis fyraåriga dotter Tuva-Li.
 
Saknar Cicci jätte mycket i skolan. Hennes skratt och personlighet. Men hon är en fantastisk mamma!
 
Jag och lilla Ringo
Maria och lillen
Tuva-Li
 
 

YOUR KARMA


WISH I COULD ADOPT HER

Hade det varit möjligt hade jag inte tvekat på att adoptera Mooki. Vi har ett speciellt band vi två. Nu vet jag att det inte går. Regler och lagarna är emot mig. Drömma kan man alltid. Det är en dröm för mig. Låta henne växa upp i ett tryggt och säkert land. Ge henne all min kärlek. Ge henne ett bra liv.


PUMP IT

Ingen spinning istället startar jag morgonen med egen cardio. Godmorgon :)


MIDDAG

Sallad med halloumi (det bästa som finns) och hälsans vegetariska biffar. Gott och enkelt :)


MÅNDAG

Idag har vi föreläsning om Asien hela dagen. Favorit kontinent! Kul kul :)


CITAT


EN RIKTIGT BRA HELG

Har tillbringat helgen ute med vår segelbåt. Varken jag eller Maddis har varit ute med båten på hela sommaren pga. jobb, skola och taskigt väder. Äntligen fick vi chansen att åka ut. Vi åkte till vår nya klubbö som är hur mysig som helst. Perfekt för soliga dagar med bad och grillning. Jag och syrran åkte ut med jollen runt i viken och solade. Vi åt god mat och avslutade lördagen med grillning och familjemys. Vaknade upp imorse av strålande sol och mamma hade fixat en kanon god frukost till hela familjen. Syrran och papi vågade till och med bada trots att det är september :)
 
Så skönt att åka bort och bara umgås med min kära familj. Nästa sommar ska jag åka ut betydligt mycket mer. Älskar båtlivet!
 


 

DONE

Tentan är klar, rätt svår hoppas bara jag klara den. Nu hem och vila upp mig inför helgen :)


HELT RÄTT

9/11 är och kommer alltid vara en sorgens dag. Men många människor där ute glöms bort. För många är det skillnad på folk och folk. En katastrof är inte värre än någon annan. Öppna ögonen och se vad som sker runt om i världen. Media väljer att ta upp det som är viktigt för dom. Men vad vet dom om vad som är viktigt. Ingen människa är viktigare än någon annan. Alla får tycka vad dom vill. Det är min åsikt.


OUR WORLD, OUR PLANET


GLÄDJERUS

Fick precis ett väldigt positivt samtal. Jag har fått praktiken jag önskat! Börjar den 15 oktober :) Företaget erbjuder volontärarbete, studier utomlands, jobba utomlands och språkresor. Ska bli så jäkla kul! Drömmen!


JAG UNDRAR..

Tankarna snurrar. Vad gör dom nu? Hur mår dom? I helgen ska jag skriva brev till barnen. Ska sen be Charlie på jobbet översätta brevet till Thai. Tänkte även skicka med bilder som jag tagit under mina två resor som dom ska få. Att inte kunna prata med ungarna är sjukt jobbigt. Den enda kontakten jag har är via Chanida i Bangkok. Vill bara att barnen ska veta att jag saknar dom otroligt mycket. Går inte en dag utan att jag tänker på Mooki, Nan, Mai och alla dom andra.


OFATTBART!

Vet egentligen inte vad jag ska säga. Människor kan verkligen vara onda. Vart är vi påväg? Jag vill inte leva i ett samhälle där sånt här sker. Det skrämmer mig! Kolla på efterlyst ikväll på kanal 3 klockan nio.


WONDERLAND


INTE HELT ENKELT

Regler, lagar, vetorätt, avtal, anbud, utbud, bolagsformer.. Det här är inte helt enkelt.. Intressant är det men svårt!


KAN INTE HÅLLA MIG

Saknar att blogga redan efter bara några dagar. Så någon längre bloggpaus blir det inte :)
Igår åkte jag och Lovi hem till Evve och fick varsin helkroppsmassage. Evve är sjukt duktig på att massera och vi båda somnade nästan på massagebänken. Idag skulle jag tränat favoritpasset på morgonen men är helt mör i hela kroppen. Nu blir det plugg, tenta på fredag!


LÄGET JUST NU

Precis slutat jobbet, för länge sen sist jag var där. Min blogg är sämst just nu. Jag vet bara inte hur jag ska få tiden att räcka till. Just nu är jag uppe i en stressig period och kommer nog se ut så ett tag framöver. Iallafall tills praktiken har löst sig och jag har skrivit Affärsjuridik tentan. Det kommer sånna perioder i en liv. Perioder av stress, press och för lite tid för allt man vill men inte hinner göra. Jag vet att det bara handlar om en månad och det är bara att bita ihop. För sen kommer det bli så mycket lugnare. Bloggen får lida, kanske slutar jag skriva helt eller bara lite då och då. Jag finns på instagram om ni skulle sakna mig :) All kärlek!


HUMOR


HON ÄR BRA

En bild på oss två från helgen. Fina Lovisa. Ja lite roligt är det att två av mina fina vänner heter Lovisa. Ett bra namn det där. Fast jag kallar henne ägget men det är internt..


HELGEN

Vilken helg jag haft! Startade med middag på Wagamama som är mitt nya favorit ställe. God japansk mat, riktigt fräsch! Sen blev det bio som jag säkert inte gjort på ett år. Lördagen spelade jag och Elias badminton. Gick på det ett tag när jag var mindre och hade nästan glömt bort hur kul det är. Kvällen blev en spontanare. Fest hos oss med vänner och kollegor följt av utgång på Solidaritet. Sjukt roligt kväll! Älskar sånna spontana kvällar :)


LÖRDAG

Redo för badminton. Sjukt kul!


RSS 2.0